Taco Tuesday: Tacos med refried beans

12/01/2021

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

1 Comment  /  Hop direkte til opskriften

Det er blevet Taco Tuesday!

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, blev jeg vild med konceptet Taco Tuesday, da jeg var på et udvekslingsophold i USA, så det kommer selvfølgelig til at være et tema!

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for refried beans, hvilket allerede er kommet til udtryk her på MadFlip. Refried beans bliver aldrig flot i sig selv, idet det er noget nær umuligt at gøre bønnemos pænt, men det smager forrygende!

Vi er igen lidt væk fra det autentiske mexicanske køkken (ud over selve tacos og refried beans), idet jeg i denne opskrift bruger både radisser, spidskål og creme fraiche. Jeg synes dog, det er vigtigt, når det kommer til refried beans, at der kommer noget friskt, noget sprødt og noget syre til at spille op mod den krydrede bønnemos.

Husk nu – rigtige tacos

Selvom fyldet i denne opskrift ikke er autentisk, er valget af den rigtige taco dog vigtigt. Der skal være tale om den lille pandekage/tortilla, som er lavet på majsmel, ikke de hårde skaller og ikke de store hvedetortillas, som bliver solgt i alle supermarkeder.

Jeg har tidligere skrevet et helt indlæg om valget af den rigtige taco, som du kan finde her.

Hvis man laver sin egen taco, skal man have fat i den type majsmel, der hedder masa harina, som kan købes i nogle supermarkeder og ellers på nettet. Den klassiske majsmel, vi kender her hjemme, går desværre ikke til tacos – den er ikke fin nok, så det er ikke muligt at få den rigtige konsistens, og smagen er heller ikke den samme.

Tacos som hovedret

Vi spiser ofte tacos herhjemme, og vi laver næsten aldrig kun en slags. Jeg kan virkelig godt lide, at man kan veksle lidt mellem smagene i løbet af måltidet. Jeg synes eksempelvis, det er oplagt at kombinere denne taco med refried beans med min opskrift på tacos med pankorejer.

Der skal nok komme flere opskrifter op løbene, men med de to opskrifter går man i hvert fald ikke helt galt i byen til at starte med.

Hvis du har nogen spørgsmål til denne opskrift, tacos generelt eller i det hele taget, så smid endelig en kommentar under opskriften eller skriv til mig direkte på Instagram.

Tacos med refried beans

12/01/2021
: 2 personer
: 45 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • REFRIED BEANS
  • 1 dåse bønner (jeg bruger kidneybønner, men andre typer kan også bruges)
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. stødt kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. cayenne peber
  • 1 spsk. tomatpure (jeg køber altid tomatpure på tube – jeg synes, de små dåser er dumme, da man aldrig får brugt det hele. En tube holder længe, og så har man det altid klar)
  • TOPPINGS
  • 1 spidskål
  • 1 bundt radisser
  • 1 bundt koriander
  • Creme fraiche
  • 1 lime
  • Eventuelt jalapeños
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at snitte spidskål og radisser fint på et mandolinjern (eller så fint du kan med en kniv). Skyl det hele og læg det i en skål med koldt vand og isterninger og stil til side.
  • Step 2 Refried beans: hak løg, hvidløg og chili fint og steg det på panden i lidt olie, til løgene er klare.
  • Step 3 Tilsæt chili samt 1 spsk. kanel, ½ spsk. stødt spidskommen, ½ spsk. cayennepeber og ca. 1 spsk. tomatpure. Steg det hele et minut eller to.
  • Step 4 Herefter hældes bønner med væsken fra dåsen på panden. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand (fyld eventuelt dåsen fra bønnerne halvt op og hæld det på panden) og lad det hele simre i cirka 15 min.
  • Step 5 Imens bønnerne simrer, kan du lave creme fraiche dressing: kom creme fraiche i en skål, tilsæt en lille håndfuld groft hakket koriander, 1-2 tsk. lime eller citronsaft og smag til med salt og peber.
  • Step 6 Når det meste af væsken er fordampet fra refried beans (cirka 20 % tilbage), bruges bagsiden af en grydeske til at mose bønnerne. Fortsæt til den har den konsistens, du ønsker – jeg laver den gerne lidt chunky.
  • Step 7 Til servering: læg ca. 2 spsk. refried beans i en taco, kom creme fraiche dressing ovenpå, og top af med ekstra koriander, radisser, spidskål og eventuelt jalapeños.
  • Step 8 Enjoy – og husk, tacos skal spises med fingrene!

Related Posts

Tacos med pankorejer

Tacos med pankorejer

Tacos med pankofriterede rejer Her har vi at gøre med en af mine absolut favoritopskrifter på tacos – pankofriterede rejer. Jeg skal være den første til at indrømme, at ikke alle tacos, jeg laver, er de mest autentiske. De bunder alle i en form for […]

Tortillas med refried beans

Tortillas med refried beans

Tortilla pizza med refried beans Her er der tale om rigtig hverdagsmad – hurtig, lækker, vegetarisk (bliv lige hængende alligevel, jeg lover, det smager godt) og perfekt, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. Vi laver denne opskrift semi tit og ofte med de grøntsager, […]



1 thought on “Taco Tuesday: Tacos med refried beans”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *