Grundopskrift: Refried Beans

06/05/2021

Grundopskrift: Refried Beans

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Refried beans – vegetarisk, nemt, mexicansk og super lækkert

Det første spørgsmål der melder sig er måske nok:

Hvad er refried beans?

Refried beans er en mexicansk bønneret, som også har vundet stor udbredelse i USA. Det er i bund og grund en bønnemos. Og nej, jeg ved godt, at bønnemos ikke lyder specielt tiltalende, men det smager forrygende, navnlig fordi den skal krydres godt og grundigt i bedste mexicanske stil.

Jeg har allerede brugt refried beans i et par opskrifter her på MadFlip, se eksempelvis tacos med refried beans eller denne tortilla med refried beans.

Hvad kan refried beans bruges til?

I Mexico serveres bønner til stort set alle retter, blandt andet i form af refried beans, hvor det eksempelvis serveres som en bønne ”dip” til chips, i tacos, i burritos eller til quesadillas.

Generelt går jeg meget ind for, at man går mindre op i, om en ret er vegetarisk eller ej – hvorfor ikke fokusere på, at spise noget godt og lækkert, og så fokusere mindre på, om der nu lige er kød i den pågældende ret eller ej. I min optik kan man sagtnes spise vegetarisk den ene dag og spise en lækker ret med eksempelvis kylling (eller andet kød) den næste dag.

Jeg har selvfølgelig fuld respekt for, at man vælger kun at spise vegetarisk, men det er i høje grad det klassiske mantra mange har om, at man ikke gider at spise en ret, blot fordi den er vegetarisk.

Refried beans er en super lækker måde at spise et nemt og sundt måltid, hvor der er rigelige mængder protein (til dem der kun tror, man kan få protein ved at spise bøffer), og som så tilfældigvis også er vegetarisk.

Hvilken type bønner bruger man til refried beans?

Refried beans kan i virkeligheden laves med stort set alle typer bønner. I USA bruges ofte pintobønner, men retten kan sagtens laves med eksempelvis sorte bønner. Jeg bruger oftest kidneybønner, hvilket denne opskrift også vil tage udgangspunkt i.

Refried Beans

06/05/2021
: 2-4 personer, afhængig af, hvad det skal bruges til
: 25 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 1 dåse bønner (jeg bruger som nævnt kidneybønner, men andre typer kan også bruges)
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. stødt kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. tomatpuré (jeg anbefaler den på tube, det er praktisk)
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at hakke løg, hvidløg og chili fint.
  • Step 2 Kom løg og hvidløg på panden og steg til løgene er klare.
  • Step 3 Tilsæt chili samt 1 spsk. kanel, ½ spsk. stødt spidskommen, ½ spsk. cayennepeber og tomatpuré. Steg det hele et minut eller to.
  • Step 4 Herefter hældes bønner med væske fra beholderen på panden, tilsæt eventuelt en lille smule vand (fyld eventuelt dåsen fra bønnerne halvt op) og lad det hele simre i cirka 15 minutter.
  • Step 5 Når det meste af væsken er fordampet (cirka 20 % tilbage) bruges bagsiden af en grydeske til at mose bønnerne til en chunky konsistens.
  • Step 6 Enjoy.

Related Posts

Tortillas med refried beans

Tortillas med refried beans

Tortilla pizza med refried beans Her er der tale om rigtig hverdagsmad – hurtig, lækker, vegetarisk (bliv lige hængende alligevel, jeg lover, det smager godt) og perfekt, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. Vi laver denne opskrift semi tit og ofte med de grøntsager, […]

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Det er blevet Taco Tuesday! Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, blev jeg vild med konceptet Taco Tuesday, da jeg var på et udvekslingsophold i USA, så det kommer selvfølgelig til at være et tema! Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *