Hvad er pho?
Phở er Vietnams nationalret og er urimeligt svær at udtale, men smager fantastisk og er overraskende nem at lave. Pho minder om japansk ramen, som er blevet populær i Danmark over de seneste år og kan fås en del stedet rundt omkring i landet.
Pho er en suppe lavet på fond (i dette tilfælde hønsefond), som bliver godt krydret, men kun så den fortsat er spicy, frisk og let i smagen. Suppen serveres med risnudler. Ramen er i modsætning til pho ofte mere tung og dyb i smagen med nudler lavet på hvede, som giver mere konsistens og nudlerne er mere seje end risnudler.
Pho kan laves på flere måder – med kylling, oksekød, vegetarisk og så videre. Denne opskrift laves med kylling og kaldes phở gà. Versionen med oksekød kaldes phở bò .
Verdens bedste køkkenassistent
Det er altid hyggeligst at være flere i køkkenet, og jeg er næsten altid i køkkenet med min søde hustru, som jeg gerne kalder verdens bedste køkkenassistent (selvom hun ikke altid er vild med titlen som assistent). For netop denne ret skylder jeg hende en stor del af æren, idet retten første gang blev lavet, imens jeg var på arbejde, og så blev den serveret spicy og dampene varm, da jeg kom hjem … sikke en måde at komme hjem fra arbejde på!
Pho Ga - pho med kylling

Du skal bruge
- SUPPE
- 1,5 l hønsefond
- Sesamolie
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 stjerne anis
- 2 nelliker
- 3-4 cm ingefær uden skræl
- 1/2 tsk fiskesovs
- Stængler fra koriander (gem bladene til servering)
- 2/3 rød chili
- TILBEHØR
- 200-250 g kylling
- 100g Enoki svampe
- Resten af den røde chili
- 2 forårsløg
- Bønnespirer
- 1 lime
- 1 pakke risnudler (cirka 250g)
Sådan gør du
- Step 1 Hvis du selv laver hønsefond, så start med at koge ca. 2l vand med skrog fra en hel kylling og kogegrønt (hvad du nu lige har, f.eks. bladselleri, gulerødder, porre, løg eller lignende). Hvis ikke, så start med at blande købt bouillon med 1,5l vand.
- Step 2 Hak ingefær, hvidløg, løg, 2/3 af en chili og korianderstængler groft (gem korianderbladene og lidt chili til servering).
- Step 3 Opvarm sesamolie i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og ingefær, indtil løgene er klare og tilsæt herefter hønsefond.
- Step 4 Tilsæt resten af ingredienserne til suppen: stængler fra koriander, stjerne anis, nelliker, chili, 1/2 tsk fiskesovs og kog i 10-15 min.
- Step 5 Skær imens kyllingen i helt tynde strimler.
- Step 6 Si alle grøntsager mv. fra suppen og hæld suppen tilbage i gryden (resten smides ud).
- Step 7 Kog nudler som anvist på pakken.
- Step 8 Tilsæt kyllingestykkerne til suppen og kog i 3-5 min. Tilsæt herefter enoki svampe og forårsløg og kog yderligere 2-3 min.
- Step 9 Smag suppen til med salt, peber og limesaft.
- Step 10 Servering: kom nudler i en skål, hæld kyllingesuppen over nudlerne og fordel lidt koriander, bønnespirer, frisk rød chili (afhængig af hvor glad man er for chili) og et par limebåde.
- Step 11 Enjoy!