Tacos med pankorejer

03/01/2021

Tacos med pankorejer

4 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Tacos med pankofriterede rejer

Her har vi at gøre med en af mine absolut favoritopskrifter på tacos – pankofriterede rejer. Jeg skal være den første til at indrømme, at ikke alle tacos, jeg laver, er de mest autentiske. De bunder alle i en form for autentisk tilgang, men jeg medgiver, at det nok er de færreste tacos i Mexico, som bliver serveret med eksempelvis radisser, spidskål og chilimayo.

Når det så er sagt, så er der en grund til jeg gør det … Jeg synes, det smager fremragende. Det er bestemt ikke for at tage noget fra de autentiske tacos, jeg elsker dem, men jeg er vild med eksempelvis at få nogle friske grøntsager i mine tacos, som kan stå op i mod det ofte lidt fede eller friturestegte kød/fisk/bønner.

Jeg er derfor stor fan af at køre en gang spidskål på mandolinen, som kommer i isvand, og til sidst på toppen af min taco. Det giver et godt knasende bid og bidrager i den grad med noget friskt.

Jeg laver gerne mindst to forskellige slags tacos til et måltid, så man kan veksle lidt, men det er smag og behag.

Mexicansk taco = salsa

Et godt udgangspunkt for at vurdere en taco truck i eksempelvis USA er ved at se på deres udvalg af salsa. Hvis der er et godt udvalg af valgsmagende salsa, er det som regel et godt tegn. Hvis der enten ikke er salsa, eller hvis den er præfabrikeret og står i et glas, er det som regel et mindre godt tegn. Jeg er derfor stor fan af god salsa, og der vil i den kommende tid komme en del opskrift på forskellige slags salsa, som kan løfte enhver taco, navnlig med et spark af chili.

Af samme årsag piner det mig lidt, at denne – min første taco opskrift på bloggen – slet ikke indeholder salsa. Det er ikke ensbetydende med, at en salsa ikke kan bruges, en god salsa kan bruges på alle tacos, men salsa er nu ikke lige med i denne opskrift.

Ikke nok med, at der ikke er en salsa, nej, vi skal endnu længere væk fra det autentiske – vi skal bruge en god chilimayo … så er vi efterhånden et stykke fra Mexcio. Men ligesom med brugen af spidskål, er der en grund til, jeg har valgt, det skal være med i opskriften … jeg synes, det smager fantastisk.

Det er faktisk ganske nemt at lave sin egen chilimayo, som du kan se nedenfor i opskriften. Hvis du ikke orker at begive dig ud i mayo selv, så kan du købe en god mayo og blande op med lidt sambal oelek efter smag. Jeg er glad for chili, så den får som regel en god mængde, men smag dig frem. Jeg synes dog, du skal forsøge dig med nedenstående opskrift, det er virkelig virkelig nemt.

Den rigtige taco

Valget af taco er helt centralt for den smag, du ender med. Jeg foretrækker klart den ægte mexicanske taco lavet på majs fremfor dem af hvede, som man oftest ser her hjemme.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan man laver sin egen taco, som du kan læse her.

Panering med panko

Panko er fantastisk til at give en sprød yderside på hvad end man nu har paneret, og i min optik langt bedre til netop dette end eksempelvis rasp. Når man panerer med panko, er det ofte en god idé at følge den lidt klassiske fremgangsmåde, som når man panerer med andre ting: tør rejen/fisken, vend dem i mel (som kan krydres som i denne opskrift), herefter over i en æggemasse, som består af sammenpiskede æg, og til sidst over i pankorasp. Når rejerne (eller hvad man nu har paneret) herefter friteres eller steges i rigeligt olie, opnår man en fantastisk sprød yderside, imens rejen indeni når at blive veltilberedt.

Taco med pankorejer

03/01/2021
: 2 personer
: 45 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 3-4 æg
  • Pankorasp (kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder)
  • 250 g store rejer, gerne vannamei
  • 1 spidskål
  • 2 friske majs
  • Tørret timian
  • 1 bundt radisser
  • Tacos (hjemmelavede eller købte, som beskrevet ovenfor)
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk Sambal Oelek eller efter temperament
  • Koriander (kan udelades, om end jeg til stadighed ikke forstår dem, der ikke kan lide koriander)
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at vaske og køre både spidskål og radiser fint på et mandolinjern (eller snit så tyndt som muligt med en god kniv), og kom herefter begge dele i en skål med isvand og stil til side.
  • Step 2 Nu skal vi lave mayo. Start med at slå 1 helt æg ud i et stavblenderglas og tilsæt hvidvinseddike, sambal oelek, sennep og lidt salt og peber. Stil derefter stavblenderen i glasset og hæld 2 dl olie ned ved siden af stavblenderen. Start stavblenderen, brug laveste hastighed (endelig ikke turbo, da den risikerer at skille), og lad den køre, imens du løfter forsigtigt. Når stavblenderen er kørt helt op igennem massen, er mayoen faktisk færdig. Er din mayo for tynd, kan du tilsætte lidt ekstra olie.
  • Step 3 Skær majs fra kolben og kom i en gryde med lidt smeltet smør, hæld 1-2 tsk. tørret timian over, og steg i et par minutter, hvorefter majs stilles til side.
  • Step 4 Nu skal der gøres klar til panering: Start med at give krydderierne en tur med morteren og bland det med mel i en skål (hvis ikke du har en morter, så brug stødt spidskommen). Pisk dernæst æg sammen i en anden skål. Hæld til sidst panko i en tredje skål og stil de tre skåle op på rad og række, så er du klar til at panere.
  • Step 5 Varm olie til fritering i en gryde eller højkantet pande.
  • Step 6 Imens olien varmer paneres rejerne: først tørres de, herefter vendes de i mel, dernæst æg og til sidst panko. Rejerne kan lægges på en tallerken, indtil de er klar til at blive friteret.
  • Step 7 Når olien er varm (test eventuelt med et lille stykke panko, hvis det syder og bobler, er olien varm) friteres rejerne i olien, indtil de er gyldenbrune, hvorefter de tages op og lægges på en tallerken med fedtsugende køkkenrulle.
  • Step 8 Imens du friterer rejerne, kan du have en pande i gang med tacos – de skal blot have 15-30 sekunder på hver side
  • Step 9 Når tacoen skal samles lægges chilimayo i bunden, dernæst grøntsager (majs, radiser eller hvad du nu har brugt), spidskål og til sidst et par rejer
  • Step 10 Enjoy – og husk, tacos skal spises med fingrene!

 



4 thoughts on “Tacos med pankorejer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *