Taco Tuesday – Tacos med chilirejer og pico de gallo

09/03/2021

Taco Tuesday – Tacos med chilirejer og pico de gallo

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Tacos, chilirejer og pico de gallo – endnu en Taco Tuesday!

Temaet med Taco Tuesday fortsætter, og denne gang står den på chilirejer og pico de gallo, som er en slags frisk mexicansk tomatsalat … ish.

Jeg er ganske enkelt pjattet med tacos, og jeg har derfor valgt at give tacos sin helt egen kategori her på MadFlip, som du kan finde her.

Det er som altid vigtigt, at du bruger de rigtige autentiske tacos lavet af majsmel, som jeg har skrevet om her. Ikke at der er noget galt med en hvedetortilla, men det smager bare ikke af det samme, og så bliver der tale om en noget anden ret.

Pico de gallo

Pico de gallo kaldes også ”salsa fresco” og er en type salsa, men modsat mange andre typer salsa, er der tale om en frisk lidt chunky udgave, hvorimod salsa normalt er mere flydende (omend stadig med tyk konsistens).

Pico de gallo kan bruges til mange typer tacos og er også forrygende til eksempelvis nachos – og så er det nemt at lave, især hvis du har en minihakker. Ejer du ikke en minihakker, vil jeg foreslå, at du blot hakker det hele fint i hånden og blander det sammen i en skål løbene.

Jeg har i opskriften valgt at fjerne indmaden fra tomaterne. Dette er selvsagt ikke nødvendigt, da der selvfølgelig også er en del smag i indmaden, men det er for at sørge for, at der ikke kommer for meget vand i.

Tacos med chilirejer og pico de gallo

09/03/2021
: 2 personer
: 45 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • PICO DE GALLO
  • 150-200g cherrytomater
  • 1 lille skalotteløg (eller rødløg)
  • 1/2 rød chili (eller mere efter smag)
  • 1/2 krukke koriander, gerne med stilk
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Saften fra ½ lime
  • 1/2 tsk. æblecidereddike
  • CHILIREJER
  • 250g store rejer, gerne vannamei, som ikke er forkogt
  • 2 spsk. sambal oelek (en chili pasta, som fås i de fleste supermarkeder)
  • 4 spsk. smagsneutral olie (f.eks. solsikkerkerne- eller rapsolie)
  • 3 fed hvidløg
  • Saften af 1/2 lime
  • ØVRIGT
  • Tacos
  • Koriander
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at lave marinaden til rejerne, hvilket er ganske nemt: rør alle ingredienserne sammen i en skål og kom herefter rejerne i skålen. Vannameirejer, der ikke er forkogt, har typisk skal på. Den skal pilles af først. Lad gerne rejerne trække på køl i mindst 30 minutter, men gerne længere.
  • Step 2 Pico de gallo: start med at skære tomaterne over på midten og pres indmaden ud. Det gøres nemmest med tommelfingeren, men en ske kan da også bruges. Hak hvidløg, skalotteløg og chili (så meget du nu føler for, jeg brugte en hel) groft og skær koriander af planten gerne med stilk, da der sidder utroligt meget smag i stilken. Gem gerne lidt blade til pynt.
  • Step 3 Kom herefter det hele i en minihakker sammen med olie, æblecidereddike og limesaft og blend det i cirka 10-15 sekunder. Det er vigtigt, at det kun blendes kort, da det skal have en chunky konsistens og ikke blive en mos. Hvis du ikke har en minihakker, kan du bare hakke alle ingredienser i hånden, men sørg da for at hakke løg, hvidløg og chili mere fint fra starten af.
  • Step 4 Smag det med salt og peber og sæt herefter pico de gallo på køl, til det skal bruges.
  • Step 5 Varme dine tacos på panden. De skal kun have cirka 30 sekunder på hver side.
  • Step 6 Samtidig med, at du varmer tacos, kommes rejerne på en meget varm pande og steges. Det er vigtigt, at rejerne ikke får for meget, da de så bliver tørre. Stegetiden afhænger af størrelsen, men jeg stegte dem i cirka 1,5 minut.
  • Step 7 Server tacos med pico de gallo i bunden, kom rejerne på og så lidt korianderblade på toppen.
  • Step 8 Enjoy!

Related Posts

Hjemmelavede tacos

Hjemmelavede tacos

De ægte autentiske tacos Helt kort: jeg er VILD med tacos. Ægte autentiske mexicanske tacos lavet på Masa Harina, som er en slags majsmel. Når jeg taler om tacos, taler jeg ikke om den amerikanske sprøde version, som kan købes i alle supermarkeder herhjemme, og som […]

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Det er blevet Taco Tuesday! Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, blev jeg vild med konceptet Taco Tuesday, da jeg var på et udvekslingsophold i USA, så det kommer selvfølgelig til at være et tema! Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *