Pasta med morkler og salvie

27/03/2021

Pasta med morkler og salvie

1 Comment  /  Hop direkte til opskriften

Opskrift på pasta med morkler og salvie – nemt, hurtigt og eksklusivt!

Denne ret er i høj grad inspireret af teknikken fra spaghetti carbonara, og så er det en perfekt måde at lave en simpel ret med morkler, som er intet mindre end en fantastisk svamp. Og for at gøre det hele endnu bedre, så blev ideen til retten udtænkt af verdens bedst køkkenassistent: min søde hustru.

Pasta og salvie kan i høj grad noget sammen, og det bliver kun bedre, når morkler får lov til at lege med.

Morkler

Morkler er en af de mest eksklusive svampe, man kan få, vel egentlig kun overgået af trøflen. Morkler kan findes i den danske natur, men svampen er sjælden, og jeg har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at støde på den.

Den velsmagende svamp er som udgangspunkt i sæson i april og maj, men de fleste kender nok morkler i den tørrede udgave, som bestemt også kan noget. Tørrede morkler kan findes i mange supermarkeder. De er ikke billige, men de smager fantastisk.

Man kan bruge morkler til mange ting, såsom saucer, stuvninger eller farseret og så til denne pastaret, der smager forrygende og tager kort tid at lave.

Pasta med morkler og salvie

27/03/2021
: 2 personer
: 30 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 20g tørrede morkler
  • 250g pasta (vi brugte pappardelle)
  • 50g fintrevet pecorino romano (kan fås i mange supermarkeder, men som alternativ kan bruges parmesan)
  • 25g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille bundt salvieblade (stilken skal ikke bruges)
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk. hele peberkorn
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at lægge de tørrede morkler i lunt vand til de er bløde – ca. 30 min. Rør rundt i dem undervejs, så eventuelt snavs falder til bunds. Når morklerne er bløde, tages de op og dryppes af i en si.
  • Step 2 Hæld de hele peberkorn op i en morter og knus kornene grundigt. Find herefter en finmasket si og hæld peberen igennem. På denne måde skilles skallen fra peberkornet fra, og man får en dybere, skarpere og mere intens smag af peber.
  • Step 3 Sæt vand til pastaen til at koge og salt det grundigt – regn med ca. 1 spsk. salt pr. 1 liter vand.
  • Step 4 Skræl hvidløg og knus med den flade side af kniven, riv pecorino fint og skyld salviebladende. Nu er du klar til at lave retten.
  • Step 5 Kom pastaen i vandet og kog det, til det er al dente.
  • Step 6 Når der er ca. 6 minutter tilbage af pastaens kogetid, varmer du en pande op over middelhøj varme og kommer smør og olivenolie på panden.
  • Step 7 Når smørret er smeltet lidt tilsættes hvidløg og det meste af peberet, men gem lidt til servering til sidst. Når der er cirka 2 minutter tilbage, til pastaen er færdig, kommes salvie og morkler på panden, og panden slukkes.
  • Step 8 Når pastaen er færdig, kommer du pastaen på panden – brug gerne en tang, så noget af kogevandet kommer med på panden, men der skal ikke decideret hældes vand på panden.
  • Step 9 Herefter kommes den revne pecorino over, og det hele vendes rundet. Varmen fra pastaen og vandet skaber sammen med pecorino en cremet konsistens. Hæld resten af peberet over retten og drys med lidt ekstra pecorino.
  • Step 10 Enjoy!


1 thought on “Pasta med morkler og salvie”

  • En rigtig god opskrift der ikke tog mange minutter at tilberede.
    Morkler er lige på vej i sæson, har jeg lige lært, så opskriften kommer på helt rigtige tid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *