Pizza med burrata og nduja

14/02/2021

Pizza med burrata og nduja

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Pizza med burrata og nduja – chorizoens italienske fætter

Jeg elsker hjemmelavet pizza, og denne pizza med nduja er en ny klassiker herhjemme. Jeg er af den klare overbevisning, at ”less is more”, når det kommer til pizza; få gode ingredienser og en forrygende tomatsovs er det eneste, der er behov for.

Tomatsovs til pizza

Tomatsovsen er ubetinget et af de vigtigste elementer til en pizza, hvis du spørger mig. Hvis man vil lave en god pizza, er det nødvendigt, at man laver en god tomatsovs. Tomatsovsen fylder bogstaveligt talt hele pizzaen, så sidder den ikke i skabet, kan det hurtigt blive en kedelige affære.

Jeg har lavet mange varianter af tomatsovs, men opskriften, som jeg bruger til denne pizza, er blev min go to, når det skal gå lidt hurtigt.

Det tager vitterligt kun 5-10 minutter at lave pizzasovsen, så der er ingen undskyldning for at købe en færdig fra glas eller nøjes med en dåse hakkede tomater, som bare hældes ud over dejen.

Hvad er nduja?

Nduja er det italienske svar på Spaniens chorizo – sådan da. Nduja er en lidt speciel form for salami, som kan ”smøres ud” og er ret stærk i smagen. Den kan være svær at få fat i herhjemme, men nogle delikatessebutikker har den.

Hvis nduja ikke kan opstøves, så kan chorizo sagtens bruges i stedet, men giv det først et skud med at finde nduja, eventuelt i det italienske supermarked ”Supermarco”, hvis du bor i København.

Nduja er som nævnt ret stærk, så smag på den inden du giver dig i kast med at fordele den ud over hele pizzaen.

Hvad er burrata?

Buratta er i familie med mozzarella. Ja faktisk er der vel tale om mozzarellas lillebror, idet burrata egentlig bare er en mozzarella, som ikke er helt færdig.

I denne opskrift kommer jeg ikke burrataen med i ovnen. Jeg synes, at dens karakteristiske friskhed og det lækre ved burrata forsvinder, hvis det kommer med i ovnen – så kommer det til at minde om enhver anden smeltet mozzarella.

Pizza med burrata og nduja

14/02/2021
: 2-3 pizzaer
: 45 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 1 burrata
  • 1 nduja (kan fås i delikatessebutikker rundt omkring. Chorizo kan bruges, hvis nduja ikke kan skaffes)
  • 1 bundt frisk basilikum
  • TIL TOMATSOVSEN
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 rød chili
  • ½ skalotteløg
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret timian
  • Salt og peber
  • PIZZADEJ (giver 2-3 pizzaer, eller pizze om man vil)
  • 2 dl vand
  • 2-3 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 300g hvedemel, meget gerne tipo 00 (ekstra fint)
  • 15g gær
  • 2 tsk. olivenolie
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at lave dejen til pizzabunden: bland gær, vand og sukker sammen, og når det er opløst, tilsættes cirka halvdelen af melet. Rør massen godt sammen, til klumperne er væk. Tilsæt herefter olivenolie, salt og resten af melet og ælt det hele godt sammen, eventuelt i en røremaskine. Dejen skal være smidig og blank. Vær tilbageholden med at hælde mere vand i, før dejen har haft mulighed for at samle sig. Lav eventuelt et snit i dejen, så du kan se, om den er blank indeni.
  • Step 2 Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hvile ca. 20 minutter.
  • Step 3 Fordel dejen i 2-3 lige store klumper af cirka 160g, pensl dem med olivenolie, læg film henover og lad dem hvile yderligere 2 timer i stuetemperatur.
  • Step 4 Tænd ovnen på 250 grader eller endnu varmere, hvis din ovn tillader og brug gerne pizzasten. Det er vigtigt, at pizzastenen kommer ind i en kold ovn og varmes langsomt op, da der ellers er risiko for, at den går i stykker.
  • Step 5 Imens dejen hviler, laves tomatsovsen: åben dåsen med hakkede tomater og hæld lidt væske fra. Resten hældes i et højt stavblenderglas. Hak chili (så meget du nu føler for) og et halvt skalotteløg groft og kom i stavblenderglasset til tomaterne. Kom herefter tomatpuré, æblecidereddike, tørret oregano, basilikum og timian ned til resten og giv det hele en tur med stavblenderen, til det er en flydende tomatsovs. Kom herefter olivenolie i, rør rundt med en ske og smag til med salt og peber.
  • Step 6 Rul herefter pizzadejen tyndt ud, når den har hvilet. Der er ikke behov for at ælte den igen.
  • Step 7 Fordel tomatsovsen på pizzaen og kom små klumper af nduja på (vent med burrata), og kom pizzaen i ovnen i 3-5 minutter. Tiden afhænger meget af, hvor varm din ovn kan blive, så sørg for at holde godt øje. Pizzaen er færdig, når den er blevet let gylden i kanten.
  • Step 8 Tag pizzaen ud af ovnen og kom den friske burrata på sammen med lidt olivenolie, frisk basilikum og friskkværnet peber.
  • Step 9 Enjoy!

Related Posts

Pizza med stenbiderrogn

Pizza med stenbiderrogn

Pizza med stenbiderrogn, mascarpone og brunede løg Stenbiderrogn er hvert år garant for at varsle forårets komme. Sæsonen starter i februar måned, hvor stenbiderrogn som regel er ret dyrt, og varer indtil april, nogen gange ind i maj måned. Jo længere hen på sæsonen vi […]

Tærte med spinat, gedeost og nduja

Tærte med spinat, gedeost og nduja

Forrygende tærte med spinat, gedeost og stærk nduja Tærte er især fremragende i vintermånederne, hvis man spørger mig, og denne tærte med spinat, gedeost og nduja er bestemt ingen undtagelse. Jeg synes ofte, at tærteopskrifter leder til, at hele tærten bliver for tynd, fordi der […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *