Stenbiderrogn på ristet brød med stracciatella (eller burrata)

20/02/2021

Stenbiderrogn på ristet brød med stracciatella (eller burrata)

1 Comment  /  Hop direkte til opskriften

Stenbiderrogn med stracciatella på ristet brød

Man bør virkelig gøre sig selv den tjeneste at forsøge at spise efter årstiderne. Drop de peruvianske asparges og intetsigende jordbær i vinterhalvåret, men spis både danske asparges og jordbær til det står ud af ørene om sommeren.

Og hvis man spiser efter sæsonerne, så bør man ikke snyde sig selv for store mængder stenbiderrogn lige nu! Jeg lavede for nylig en opskrift på stenbiderrogn på blinis, som du kan finde her. I den opskrift svarede jeg blandt andet på følgende spørgsmål.

  • Hvornår er stenbiderrogn i sæson?
  • Kan stenbiderrogn fryses?
  • Hvor længe kan stenbiderrogn holde sig?

De spørgsmål og lidt flere kan du altså finde svar på i min opskrift på hjemmelavede blinis med stenbiderrogn.

Denne gang står den på stenbiderrogn med osten stracciatella på ristet brød – en super super nem og virkelig lækker ret.

Hvad er stracciatella?

Først og fremmest: vi taler ikke om vaniljeisen med chokoladestykker. Stracciatella er en ost i familie med mozzarella og burrata. Mozzarella kender stort set alle – en lækker og frisk blød ost. Burrata er i bund og grund det samme som mozzarella, den er bare ikke helt ”færdigtilberedt”. Derfor finder man en blød næsten flydende kerne i burrata (se eksempelvis billedet på denne pizza med burrata og nduja).

Stracciatella er så den mindste ost i søskendeflokken forstået på den måde, at stracciatella udelukkende består af det cremede og næsten flydende indre fra burrata. Stracciatella skal derfor tages op med en ske og lægges på eksempelvis brød. Det er ikke så flydende som yoghurt, men en smule mere klumpet.

Hvor køber man stracciatella?

Jeg fandt stracciatella i Meny, men jeg har også set det i delikatesseforretninger og enkelte supermarkeder. Hvis du ikke kan skaffe stracciatella, så kan burrata sagtens bruges. Og kan du ikke skaffe burrata, jamen så prøv med mozzarella, selvom det bliver en lidt anden ret.

Stenbiderrogn på ristet brød med stracciatella (eller burrata)

20/02/2021
: 2 personer
: 15 min
: Nem

Skrevet af

Du skal bruge
  • 100 – 150 g stenbiderrogn
  • 200 g stracciatella
  • 1 godt brød (hvede eller surdej)
  • Lidt citron (der skal bruges få dråber)
  • Purløg
  • Lidt god olivenolie
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at riste dit brød, enten i brødristeren, i ovnen, eller i smør på panden, hvis det skal være virkelig godt.
  • Step 2 Imens brødet ristes, kan du smage på stenbiderrognen. Fiskehandleren vil ofte have saltet, men jeg synes tit, at den mangler. Stenbiderrogn smager ikke af noget uden salt.
  • Step 3 Når brødet er ristet er tilberedningen sådan set færdig. Læg dit brød på en tallerken, kom stracciatella på med en ske og kværn lidt frisk peber hen over og dryp med lidt citron og olivenolie. Til slut lægges stenbiderrognen og finthakket purløg på toppen.
  • Step 4 Enjoy!

 



1 thought on “Stenbiderrogn på ristet brød med stracciatella (eller burrata)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *