Pizza med stenbiderrogn, mascarpone og brunede løg
Stenbiderrogn er hvert år garant for at varsle forårets komme. Sæsonen starter i februar måned, hvor stenbiderrogn som regel er ret dyrt, og varer indtil april, nogen gange ind i maj måned. Jo længere hen på sæsonen vi kommer, jo billigere bliver stenbiderrogn.
At kalde stenbiderrogn ”nordens kaviar” er nok at stramme den, da de egentlig ikke har så meget til fælles ud over at være rogn fra en fisk. Men det er sikkert og vist; begge smager fantastisk, og stenbiderrogn er markant billigere.
Af samme årsag kan man også tillade sig at lege lidt mere med stenbiderrogn, og det kommer her til udtryk i form af en pizza med stenbiderrogn. Der er tale om en hvid pizza, hvor der smøres mascarpone og en smule creme fraiche ud på bunden, hvorefter den bages med let brunede løg. Når pizzaen kommer ud, tilføjes mere creme fraiche, purløg og gode mængder stenbiderrogn.
Så simpelt er det. De let brunede løg giver en fantastisk sødme og dybde til at spille op mod friskheden fra creme fraiche og de salte, ferske rogn, som giver et let pop.
Hvis du søger mere inspiration – eksempelvis fordi du har fået fat i en stor mængde rogn – så prøv også stenbiderrogn på blinis eller stenbiderrogn med stracciatella på ristet brød.
Mit take på en på en god pizzadej kommer i et senere opslag, denne gang valgte jeg at følge opskriften fra Valdemarsro.
Prøv det – jeg garanterer, at du kan lide det!
Pizza med stenbiderrogn
Du skal bruge
- 1 pizzadej
- 150 g mascarpone
- 1 løg
- 1 lille bæger creme fraiche – helst 38 %, men 18 % kan da gøre det.. Men det kan 9 % ikke.
- Stenbidderrogn, så meget som du lyster, men i hvert fald 150-200 g
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Step 1 Start med at komme lidt olie og smør på en pande. Når smørret er bruset op, tilsættes løg skåret i tynde strimler. Løgene skal have til, de er klare og let brune, cirka 4-5 minutter ved lav-middel varme. Løgene skal ikke tage for meget farve.
- Step 2 Rul pizzadejen godt ud og fordel mascarponen og dernæst de brune/klare løg.
- Step 3 Bag pizzaen ved så høj varme, som din ovn tillader. Den er færdig, når kanten bliver let brun.
- Step 4 Fordel først creme fraiche i klatter (brug så meget som du lyster) og finthakket purløg. Til sidst fordeles stenbiderrogn jævnt over hele pizzaen.
- Step 5 Enjoy!