Pil-selv rejer med aioli

14/03/2021

Pil-selv rejer med aioli

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Pil-selv rejer med aioli – en klassiker!

Stegte rejer, som pilles og spise med aioli, er en klassisk forret, og det smager fantastisk, selvom det er lids noget gris. Sørg for rigeligt køkkenrulle og måske en skål med vand, hvor man kan skylde fingrene, så er der tale om en forrygende forret.

Retten er også perfekt i sommermånederne, hvor man kan grille rejerne og servere dem på terrassen med lidt ristet brød og et godt glas hvidvin eller champagne (hvis du vil lære mere om champagne, har jeg lavet en introduktion til champagne, som du kan læse her).

Vi lavede desuden en meget simpel aioli, som i bund og grund blev lavet som mayonnaise rørt op med hvidløg. Det er nemt at lave selv og smager fantastisk – især med rejer.

Aioli stammer fra middelhavsregionen og spises især i Spanien, Frankrig og Italien. Aioli har det til fælles med en mayonnaise, at der er tale om en emulsion, men med det sagt, er det ikke alt aioli, der laves som mayonnaise – men det gør den altså i denne opskrift.

Pil-selv rejer med aioli

14/03/2021
: 2
: 20 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 2-3 skiver ristet brød
  • REJERNE
  • 200g pil-selv rejer
  • 1 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • AIOLI
  • 1 helt æg
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at riste brødet, så det er klart – vi brugte noget godt surdejsbrød.
  • Step 2 Lav nu din mayo: slå 1 helt æg ud i et stavblenderglas og tilsæt hvidvinseddike, sennep og lidt salt og peber. Stil derefter stavblenderen i glasset og hæld 2 dl olie ned ved siden af stavblenderen. Start stavblenderen, brug laveste hastighed (endelig ikke turbo, da den risikerer at skille), og lad den køre, imens du løfter forsigtigt. Når stavblenderen er kørt helt op igennem massen, er mayoen faktisk færdig. Er din mayo for tynd, kan du tilsætte lidt ekstra olie.
  • Step 3 Aioli: når din mayo er færdig og har den rigtige konsistens, presses et fed hvidløg i mayoen. Rør rundt og smag til med salt, peber, citronsaft og eventuelt ekstra hvidløg, hvis du er i det humør.
  • Step 4 Varm en pande op med lidt olie, snit et fed hvidløg groft og kom det på panden. Når panden er varm, kommes rejerne på. Rejerne skal kun steges et par minutter, til de har fået varme hele vejen igennem, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.
  • Step 5 Kom rejerne i en stor skål, sørg for alle har nok køkkenrulle og eventuelt en skål til skaller – og så kan en skål med vand være en god ide, så man lige kan skylle fingrene.
  • Step 6 Enjoy!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *