Tacos med grillet havtaskehale

21/06/2022

Tacos med grillet havtaskehale

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Taco Tuesday – grillet havetaskehale, friske ærter og pico de gallo

Jeg har før nævnt, at mine tacos ikke altid er, hvad man kan kalde autentiske, og jeg må også indrømme, at vi denne gang er et stykke fra Mexico. Som altid er der taget udgangspunkt i nogle autentiske grundsmage med koriander, lime og pico de gallo, men når der derudover tilsættes nye danske ærter og grillet havtaskehale, så er vi nok nærmere under de nordlige himmelstrøg end i Mexico.

Havetaske er en fantastisk fisk og særdeles velegnet til både tacos og grill, da den har en meget fast struktur i kødet. Når man som her tilbereder den på benet, holder kødet en masse saft og det er en forrygende måde at grille fisk.

Det er som altid vigtigt, at du bruger de rigtige tacos; dem lavet af majsmel, ikke de hårde skaller. Du kan enten købe dem i supermarkedet eller lave dem selv, se opskriften her.

Tacos med grillet havtaskehale, ærter og pico de gallo

21/06/2022
: 4
: 1 time

Skrevet af

Du skal bruge
  • HAVTASKEN
  • 1 havtaskehale
  • 1 økologisk lime
  • Olivenolie
  • PICO DE GALLO
  • 150-200g cherrytomater
  • 1 lille skalotteløg (eller rødløg)
  • 1/2 rød chili (eller mere efter smag)
  • 1/2 krukke koriander, gerne med stilk
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Saften fra ½ lime
  • 1/2 tsk. æblecidereddike
  • CHILI MAYO
  • 1 æg
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 2 tsk. sambal oelek (en chili pasta, som fås i de fleste supermarkeder)
  • 2 tsk. citronsaft
  • ØVRIGT
  • Tacos
  • Friske ærter
  • Koriander
  • Radisser
  • Salt og peber
Sådan gør du
  • Step 1 Pico de gallo: start med at skære tomaterne over på midten og pres indmaden ud. Det gøres nemmest med tommelfingeren, men en ske kan da også bruges. Hak hvidløg, skalotteløg og chili (så meget du nu føler for, jeg brugt en hel) groft og skær koriander af planten gerne med stilk, da der sidder utroligt meget smag i stilken. Gem gerne lidt blade til pynt.
  • Step 2 Kom herefter det hele i en minihakker sammen med olie, æblecidereddike og limesaft og blend det i cirka 10-15 sekunder. Det er vigtigt, at det kun blendes kort, da det skal have en chunky konsistens og ikke blive en mos. Hvis du ikke har en minihakker, kan du bare hakke alle ingredienser i hånden, men sørg da for at hakke løg, hvidløg og chili mere fint fra starten af eller brug en stavblender. Smag det med salt og peber og sæt herefter pico de gallo på køl, til det skal bruges.
  • Step 3 Chilimayo: Kom et helt æg ned i et højt stavblenderglas sammen med 1 tsk. sennep, 2 tsk. hvidvineddike, 2 tsk. sambal oelek og 2 tsk. citron.
  • Step 4 Dernæst kommes stavblenderen i, men vent med at tænde. Hæld 2 dl smagsneutral olie i og tænd herefter stavblenderen (på den langsomste indstilling, hvis den har flere). Løft lige så langsomt stavblenderen mod toppen, mens den kører. På den måde laver du verdens nemmeste mayo. Smag til med salt, peber og eddike/citron. (Tip: hvis den er for tynd, kan du tilsætte lidt mere olie og køre stavblenderen en gang mere, så skulle den gerne blive tykkere).
  • Step 5 Havtasken: Start med at soignere havtaskehalen ved at skære hinderne af hele halen med en smal skarp kniv. Hinderne kan være lysegrå i farven eller næsten gennemsigtige, men pas på ikke at skære for meget kød af. Riv skallen af 1 lime og gnid det på fisken med salt og peber. Dernæst pensles fisken med olivenolie, så den ikke sidder fast på grillen.
  • Step 6 Havtaskehalen grilles først ved høj direkte varme i 2-3 min på hver side. Dernæst skal fisken have 5-7 min på hver side ved indirekte varme, så fisken til sidst i alt har fået en 15-17 minutter. Tip: en god måde at tjekke om fisken er færdig, er ved at tage en kødnål og stikke ind på fiskens tykkeste sted, lad den sidde i 5-10 sek., og kom herefter kødnålen på læben – er den varm, har fisken fået varme i midten og er færdig.
  • Step 7 Herefter skal fisken trække cirka 10 min., imens du bælger ærterne, skærer radisser tyndt (gerne på mandolin) og varmer dine tacos – gerne på grillen.
  • Step 8 Til sidst tager du en smal skarp kniv og skærer fileterne af ved at følge benet ned på begge side hele vejen langs halen.
  • Step 9 Nu skal tacoen samles: kom mayo i bunden, dernæst fisken toppet med pico de gallo, ærter, radisser og til sidst lidt koriander.
  • Step 10 Enjoy!

Related Posts

Hjemmelavede tacos

Hjemmelavede tacos

De ægte autentiske tacos Helt kort: jeg er VILD med tacos. Ægte autentiske mexicanske tacos lavet på Masa Harina, som er en slags majsmel. Når jeg taler om tacos, taler jeg ikke om den amerikanske sprøde version, som kan købes i alle supermarkeder herhjemme, og som […]

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Taco Tuesday: Tacos med refried beans

Det er blevet Taco Tuesday! Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, blev jeg vild med konceptet Taco Tuesday, da jeg var på et udvekslingsophold i USA, så det kommer selvfølgelig til at være et tema! Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *