Spaghetti med rejer i fløde

30/01/2021

Spaghetti med rejer i fløde

1 Comment  /  Hop direkte til opskriften

Spaghetti, rejer, fløde … en klassiker hos os!

Pasta er altid godt – og især med rejer, fløde og cherrytomater. Denne opskrift har jeg lavet hundredvis af gange, og det var faktisk en af de første rigtige retter, som kom på menuen hjemme hos mig, da jeg for efterhånden en hel del år siden flyttede hjemmefra.

Det er en ret, jeg aldrig bliver træt af; den smager forrygende og er både nem og hurtig at lave. Vi får den både i weekender og på hverdage hjemme hos os.

Der er faktisk ikke så meget andet at sige end: Velbekomme!

Og hvis du skulle være i humør til flere retter med spaghetti, så tjek også min opskrift på spaghetti carbonara, hvor der – i modsætning til denne opskrift – selvfølgelig ikke bruges fløde.

Spaghetti med rejer, cherrytomater og flødesovs

30/01/2021
: 2 personer - og så er der rester til frokost.
: 40 min
: Nem og hurtig

Skrevet af

Du skal bruge
  • Olivenolie til stegning
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 250 g cherrytomater
  • 250g spaghetti
  • 250g store rejer, gerne vanamai (sælges oftest på frost) ikke forkogte
  • ¼ l fløde
  • 1 dl mælk
  • 2 forårsløg
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at pille rejerne og hak dernæst løg, hvidløg, forårsløg og chili. Jeg bruger næsten en hel chili med kerner, men vi er også glade for chili herhjemme, og flødesovsen trækker desuden noget af det stærke ud. Læg forårsløg til side, da de først skal bruges til sidst.
  • Step 2 Sæt en gryde med pastavand til at koge.
  • Step 3 Varm noget olivenolieolie op på en pande, og kom de pillede rejer på panden. Rejerne er færdige, når de er lyserøde og så småt krøller sig sammen. De skal kun have 30-60 sekunder, hvorefter de tages af panden. Hvis de når at krølle sig helt sammen til en lille kugle, har de fået for meget (de kan selvfølgelig stadig spises, men de bliver bare lidt tørre).
  • Step 4 Kom lidt olivenolie på samme pande, som du brugte til rejerne (så smagen fra rejerne kommer med i sovsen), og kom løg, hvidløg og chili på panden. Svits til løgene er klare, hvorefter cherrytomaterne tilsættes. Lad det hele stege i et par minutter.
  • Step 5 Herefter tilsættes fløde og mælk. Nu skal det hele simre til en tyk konsistens, i alt ca. 15 minutter.
  • Step 6 Når sovsen har simret de første ca. 5 minutter, sættes pastaen til at koge som anvist på pakken.
  • Step 7 Når spaghettien er al dente, og sovsen har den ønskede tykkelse, drænes spaghettien i et dørslag.
  • Step 8 Imens spaghettien drypper af, kommes rejerne i sovsen, så de bliver varmet op. Efter et lille minut tilføjes spaghettien til sovsen på panden, og det hele vendes godt rundt.
  • Step 9 Kom finthakket forårsløg på toppen og server.
  • Step 10 Enjoy!


1 thought on “Spaghetti med rejer i fløde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *