Tærte med spinat, gedeost og nduja

15/01/2022

Tærte med spinat, gedeost og nduja

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Forrygende tærte med spinat, gedeost og stærk nduja

Tærte er især fremragende i vintermånederne, hvis man spørger mig, og denne tærte med spinat, gedeost og nduja er bestemt ingen undtagelse.

Jeg synes ofte, at tærteopskrifter leder til, at hele tærten bliver for tynd, fordi der simpelthen ikke er nok fyld. Jeg kan godt lide et godt lag fyld på en sprød tærtebund, så det er netop det, denne opskrift sigter efter. Da vi lavede tærten, måtte det hele gerne gå lidt hurtigt, så vi tog den nemme løsning og købte en færdig tærtebund. Derfor følger der ikke en opskrift på tærtebund her, men jeg synes nu også, at de færdige tærtebunde gør det ganske udmærket.

Hvad er nduja?

Spørgsmålet har jeg besvaret før, i min opskrift på pizza med burrata og nduja, som du kan give dig i kast med, med den overskydende nduja. Kort fortalt er nduja Italiens svar på chorizo. Nduja har dog en anden konsistens, idet den næsten kan smøres ud, og så er den som regel noget stærkere.

Det er ikke alle steder herhjemme, som sælger nduja (vores eksemplar er købt i Italien), men til gengæld holder den utroligt længe, ca. 6 måneder på køl, hvis ikke længere. Den kan dog findes i delikatessebutikker og eksempelvis det italienske supermarked Supermarco i København.

Hvis man ikke kan finde nduja, kan den erstattes af chorizo, som er ristet på panden.

Fra køkkenassistent til gæsteblogger

Som jeg har nævnt før, så er jeg verdens heldigste mand. Det skyldes, at jeg har giftet mig med Maja, som ud over en forrygende hustru ikke alene er verdens bedste køkkenassistent, men nu simpelthen også er blevet gæsteblogger – det er i hvert fald Maja, som står bag denne tærte, og jeg kan derfor tillade mig at sige, at den smager forrygende.

Tærte med spinat, gedeost og nduja

15/01/2022
: 4
: 1 time 15 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 6 æg
  • 1 dl fløde
  • 2 dl hytteost
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • ½ frisk chili
  • 250 g frisk spinat
  • lidt smør til stegning
  • 40 g nduja, alternativt chorizo (eller kan helt udelades)
  • 50 g gedeost
  • 7 små tomater
  • 1 tærtebund
Sådan gør du
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Step 2 Tag tærtebunden ud af køleskabet og lad den hvile i 15 minutter, inden den lægges i en stor tærteform, og der prikkes en masse huller i den med en gaffel. Forbag dernæst tærtebunden uden fyld i ca. 10 minutter.
  • Step 3 Imens gøres fyldet klar. Steg spinat i lidt smør på en pande, til den er klasket godt sammen. Hak herefter den let nedkølede spinat groft og hak den halve friske chili fint.
  • Step 4 Bland 6 æg, 1 dl fløde, 2 dl hytteost, 1 ½ dl creme fraiche sammen i en skål og rør godt sammen. Tilsæt salt og peber samt den hakkede spinat og chili.
  • Step 5 Når tærten er forbagt, tilføjes først nduja i små klumper i bunden, og derefter hældes resten af fyldet over. Til sidst lægges skiver af gedeost og små tomater skåret i halve øverst på tærten.
  • Step 6 Tærten bages ca. 30 minutter ved 180 grader.
  • Step 7 Server f.eks. med en frisk salat til – eller med frikadeller, selvom det kan lyde som en underlig kombination.
  • Step 8 Enjoy!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *