Paul Cunningham x McDonalds – Michelin møder fastfood

21/01/2021

Paul Cunningham x McDonalds – Michelin møder fastfood

1 Comment

Paul Cunningham har lavet en burger til McDonalds!

Mesterkokken Paul Cunningham har lavet en burger til McDonalds. Imens gourmetburgere springer frem over hele landet – senest med meget opmærksomhed til Nomas burger, som nu har fået sit eget permanente sted i 108’s gamle lokaler under navnet “Popl Burger” – har mesterkokken Paul Cunningham valgt at gå en anden vej, og har altså nu lavet en burger til McDonalds.

Paul Cunningham huserer til daglig på Henne Kirkeby Kro i Vestjylland, som kan bryste sig af to stjerner i Michelin Guiden.

I forbindelse med projektet har Paul Cunningham udtalt til blandt andet Politiken, at han er ligeglad med, om folk vil beskylde ham for at have solgt ud: “Haters gonna hate”. Cunningham udtalte i samme interview, at han havde lyst til at lave noget sjovt, og at burgeren ikke skal sammenlignes med hverken Gasolin eller Nomas burger, men at den tværtimod skal være mainstream: “Det er ligesom god pop og rock’n’roll. Jeg kan godt lide mainstream, jeg elsker ’Star Wars’, jeg elsker Oasis.”

Homestyle Bearnaise på McDonalds

Mainstream eller Michelin; uanset hvad, måtte jeg selvfølgelig prøve burgeren, når en så prominent kok slår pjalterne sammen med McDonalds.

Burgeren er ifølge skaberen selv inspireret af bøf bearnaise og hedder “Homestyle Bearnaise”.

Det fremgår af McDonalds’ hjemmeside, at burgeren indeholder følgende: Burgerbollen er en briochebolle indeholdende en røget løgpuré, bøf, ost, salat, nogle helt små og tynde pomfritter, ristede løg og en mayonnaise smagt til som en bearnaise med en god mængde eddike og estragon.

Paul Cunninghams burger til McDonalds, “Homestyle Bearnaise” – da jeg åbnede æsken, lå den dog på hovedet.

Jeg er ikke madanmelder og vil heller ikke lege madanmelder – det er der mange, der er langt bedre til end mig. Berlingskes Søren Frank har eksempelvis allerede anmeldt burgeren og givet tre stjerner under overskriften “Bøffen var knasende tør, og vigtig ingrediens blev glemt” (læs anmeldelsen her).

I den burger jeg fik, var alle ingredienser heldigvis med, men jeg må desværre tilslutte mig, at bøffen var rimelig tør.

Smagen var i min optik domineret af relativt høj syre fra bearnaisen og så den velkendte smag af ristede løg, som ledte tankerne hen på en klassisk bøfsandwich. Derudover var smagen af (tørret?) estragon også fremtrædende. Den røgede løgkompot var svær at spore i smagen, hvilket jeg synes var synd, idet den røgede og søde smag fra løg ville have givet mere balance til syren fra bearnaisen, hvilket burgeren trængte lidt til.

Til gengæld fungerede de små sprøde pomfritter glimrende. Selvom vi ikke spiste burgeren på McDonalds, og der derfor var lidt transport (af åbenlyse coronarelaterede årsager), så var pomfritterne stadig meget sprøde, hvilket gav et godt bid.

Den noget tørre bøf gjorde dog, at burgeren som helhed blev en smule for tør og godt kunne have trukket mere bearnaise.

Det er som nævnt ikke hensigten, at burgeren skal konkurrere med hverken Gasolin eller Noma, og det kan den heller ikke. Jeg tvivler også på, at den vil opnå helt samme hype og deraf følgende kødannelse, som navnlig Nomas burger medførte.

Alt i alt synes jeg, at der var tale om en fin McDonalds burger, som ikke var meget ud over det sædvanlige, men trods alt var den sjov at prøve, når nu en af landets fremmeste kokke står bag.

Jeg må dog indrømme, at jeg var lidt uimponeret og tangerende til skuffet, da jeg havde spist burgeren. Jeg må dog også samtidig erkende, at jeg – lige siden jeg spiste den – faktisk har haft lyst til at spise den igen.

Burgeren kan fås på McDonalds i hele landet i perioden fra 19. januar til 12. april 2021 og koster 60 kr. – så jeg kan ikke afvise, at jeg giver den et skud mere, så længe den stadig er der.



1 thought on “Paul Cunningham x McDonalds – Michelin møder fastfood”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *