Per Thøstesen X McDonalds – gourmet møder fastfood

10/07/2022

Per Thøstesen X McDonalds – gourmet møder fastfood

1 Comment

Per Thøstesen er seneste stjernekok til at samarbejde med McDonalds

McDonalds fortsætter sin tour de force ud i samarbejder med danske mesterkokke, og seneste skud på stammen er Per Thøstesen. Tidligere har McDonalds arbejdet med både Paul Cunningham (som du kan læse om her), Henrik Jyrk og Jonathan Berntsen. Konceptet er, at kokkene – en ad gangen – laver deres udgave af en McDonalds burger, som går under navnet ”Homestyle”.

Per Thøstesen har restauranten Bistro Boheme i København, hvor konceptet er klassisk håndværk og franske retter. Han har et imponerende CV og har blandt andet som eneste dansker været souschef under Paul Bocuse, som var en af hovedmændene bag det nye franske køkken (la nouvelle cuisine, som dog ikke ligefrem er så nyt længere). Derudover er Per Thøstesen kendt som fast kok for det danske herrelandshold i fodbold.

Om sin McDonalds-burger har Per Thøstesen udtalt til Se & Hør, at der er tale om en klassisk burger, hvorimod de tidligere Homestyle-burgere har været udgaver af bøf bearnaise, cæsar salat og en simreret. Her skal det her være langt mere klassisk: ”Jeg elsker en klassisk burger. Og skal jeg endelig have en burger, så skal det selvfølgelig være en burger med ost og bacon. Så sådan en har jeg udviklet mit bedste bud på”.

Homestyle Smokey Cheese

Det fremgår af McDonalds hjemmeside, at burgeren indeholder følgende: ”en oksekødsbøf, chipotle mayo, bataviasalat, tomat, salsa, smelteost med cheddar, røget ost og 2 skiver sprød bacon i en blød briochebolle”.

Som jeg før har nævnt, er jeg ikke madanmelder, og jeg vil heller ikke lade som om. Til gengæld elsker jeg burgere. Mit overordnede førstehåndsindtryk af Per Thøstesens Homestyle-skud var, at det måske var den bedste af de Homestyles, jeg har smagt. Men jeg er dog ikke blæst bagover.

Der var nogle forrygende og afbalancerede smage, hvor navnlig røg og chipotle gjorde sig bemærket for det gode. Derudover var det en af de få gange, hvor burgeren i æsken i hvert fald nogenlunde lignede burgeren på billedet.

Burgeren lider dog under det samme som de andre Homestyles, nemlig at bøffen bliver stegt ualmindeligt tør, og bollen var også til den tørre side.

Jeg vil dog mene, at burgeren som helhed var utroligt velafbalanceret. Hvor burgeren fra Paul Cunningham var lidt for domineret af syre, så spillede alle ingredienser godt sammen her. De ting jeg manglede, havde nok mest at gøre med de forhold, maden bliver lavet under, herunder navnlig at bøffen skal gennemsteges.

Den tørre bøf og bolle gjorde desværre, at det overordnede indtryk af burgeren blev lidt for tørt, selvom salsa, chipotle, ost og bacon gjorde, hvad de kunne, for at rette op på dette. Serverede man samme burger, men med en hakkebøf stegt medium og en frisk bolle, så tror jeg sådan set, man ville have et ret forrygende resultat.

Alt i alt kan jeg sagtens anbefale at give den et skud, navnlig også fordi det er sjovt at smage, når landets bedste kokke står bag en burger på et sted, som nok ikke almindeligvis kædes sammen med gourmet.

Burgeren kan købes frem til den 26. september 2022.



1 thought on “Per Thøstesen X McDonalds – gourmet møder fastfood”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *