Klatkager

11/12/2021

Klatkager

0 Kommentarer  /  Hop direkte til opskriften

Klatkager – julens pandekage!

Risengrød betyder jul, og det er også noget, man ofte får lavet for meget af. Her er klatkager en julet og lækker redning. Klatkager er en meget undervurderet julesnack eller morgenmadsret, hvor de kan spises, ligesom man serverer pandekager.

Traditionelt serveres klatkager med syltetøj, men jeg er stor fan af at bruge kanelsukker og smørklat. Når det virker til risengrød, så virker det også, selvom risengrøden er blevet til pandekager.

Der er endnu ikke en opskrift på risengrød her på MadFlip, men det kommer en dag. Og hey, så er der altså heller intet til hinder for at lave risengrød kun for at lave klatkager… det smager bare godt.

Klatkager

11/12/2021
: 2 personer
: 30 min

Skrevet af

Du skal bruge
  • 350g risengrød
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg eller 1 æg og 1 bæger pasteuriseret æggehvide (som indeholder 1,5 æggehvide)
  • Kanelsukker
  • Smør til stegning og smørklat
Sådan gør du
  • Step 1 Start med at dele ægget i blomme og hvide for sig.
  • Step 2 Bland risengrød, mel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål med 1 æggeblomme.
  • Step 3 I en anden skål piskes æggehvider stive – enten hviden fra 1 æg sammen med 1 bæger pasteuriseret æggehvide, eller hviden fra to æg.
  • Step 4 Når æggehviderne er stive (så skålen næsten kan vendes på hovedet, uden noget falder ud), vendes æggehviderne i grøden.
  • Step 5 Kom dejen i klatter på en varm pande med smeltet smør og steg dem, til de er gyldne. Pas på at klatkagerne ikke bliver for store, da de så har sværere ved at blive sprøde. Tænk samme størrelse som amerikanske pandekager.
  • Step 6 Server med kanelsukker og en lille smørklat – eller gå traditionel til værks og server med syltetøj.
  • Step 7 Enjoy!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *